Gymnastka Mokošová nepostúpila vo viacboji do finále

07.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 7. augusta (TASR) - Slovenská gymnastka Barbora Mokošová sa pri svojej premiérovej účasti na OH neprebojovala do 24-členného finále vo viacboji. Po treťom slede kvalifikácie gymnastiek jej v Riu patrí so ziskom 52,799 bodu nepostupové 26. miesto.

Do hlavnej súťaže viacboja chýbalo Barbare Mokošovej pomerne veľa, aj tak však "strúhala" úsmev od ucha k uchu. Jediná slovenská športová gymnastka na olympiáde sa priam rozplývala nad všetkým okolo seba a akoby sa spolu so stolnotenisovou Barborou dohodli - "Atmosféra je tu ako na futbale." To isté v nedeľu odznelo aj od jej "celuloidovej" kamarátky Barbory Balážovej, ktorá ukončila svoju súťaž v Riu predpoludním. "Nie, nedohodli sme sa takto hovoriť, proste to tu je také úžasné!," kontrovala TASR.

V súťaži gymnastickej všestrannosti sa bolo treba zmestiť do 24-ky a po vystúpeniach jej tretej z piatich skupín bola Mokošová s 99-percentnou istotou už za hranicou. "Až na jeden pád na kladine som celkovo spokojná. To sa v gymnastike stáva, mohla som rovnako padnúť na preskoku či na bradlách, aj na prostných. Na kladine prvé dve rady dobré, potom som už cvičila trochu stiahnuto a nechcela som padnúť, čo sa prejavilo na výkone, malé zaváhanie v poslednom prvku pred záverom, nestihla som to už udržať. Ináč sa mi chce plakať. Úžasné, neskutočné, dokonalé - som tu v Riu, na olympiáde," tešila sa Mokošová zo svojej premiérovej olympijskej skúsenosti.

Svoj preskok hodnotila ako veľmi dobrý a bradlá "som ešte také dobré nezašla, aspoň podľa hodnotenia rozhodkýň." V prostných už nemala po kladine e čo stratiť: "To som si už užívala, bola to čerešnička na záver."
 

Vyberte región